Saturday, 21 July 2012

POWER PUFF BOYS CREW :D

heyho readers , nak cerita pasal PPB mrsm kuantan ni . group ni tertubuh masa sem 1 2012 hari tu . group ni ditubuhkan untuk masuk Talent Time masa SPKG . niat masuk sebenarnya untuk saja saja je . entah macam mana boleh jadi winner . rezeki orang kata . haha . ni ada video yang telah diedit untuk santapan anda semua . credit to Shuk , Haidar , Pie , Deli and Nuar . thanks guys :)



sempat bergambar before buat persembahan :D

Monday, 30 April 2012

pak busu's wedding !

heyho there , lama tak usik blog ni . dah berhabuk dah pun . hm , cuti ni aku tak jejak kaki kat rumah pun lagi coz kena balik kampung sebab pak cik aku yang bongsu tu nak kawin . so , inilah kronologi dia :


  •  Jumaat , 27th April . Upacara akad nikah dekat Langkap .


masa akad nikah
hantaran pengantin lelaki
hantaran pengantin perempuan
lepas akad nikah


  •  Sabtu , 28th April . Pengantin bersanding dekat rumah pengantin perempuan , Langkap . Tema : BLUE !



rombongan pengantin lelaki



pengantin makan beradap
layann karaoke

candid dengan pasangan

  • Ahad , 29th April . Pengantin bersanding dekat rumah pengantin lelaki , Teluk Intan . Tema : PINK + PURPLE .



hah , ni pelamin
khemah
khemah VIP

sibuk dengan fon :p

pengantin sampai
layan adik sedara nih-.-
hah , bawak bunga mangga !

yea , kerja kami orang muda
sirius bising kompang uh !
sampai dah dekat pintu gerbang ni


candid dengan pengantin
yeay ! sempat bergambar dengan pengantin lelaki :D

sirius penat-.- 3 hari tidur lewat ! hari isnin baru jejak rumah . HOME SWEET HOME ! hari selasa nak balik maktab . pergh , memang CUTI lah ! okaylah , thats all (:

Saturday, 31 December 2011

Oh Tahun Baru-.-

you know what , tadi lepas tusyen (addmath) , ayah aku terus bawak aku pergi makan malam dengan family aku . dalam 10 minit before pukul 12 tu , aku punyalah semangat pergi padang mpk nak sambut tahun baru . tepat pukul 12 , hujan lebat gilagila kot ! pergh , memang terbaiklah . dahlah bunga api pun takde ! permulaan yang menarik bagi kami sekeluarga . pffffttt-.- masa aku kecik dulu , boleh kata aku susah nak tidur sebab bunyi bunga api sambut tahun baru . but now ?? haih . nyway , HAPPY NEW YEAR GUYS ;D


happy new year !

Friday, 30 December 2011

Cool Blog ;)

OMG ! ni lah air fav aku weh ! sirius sedappp ! tiap kali pegi Megamall mesti aku singgah kat Cool Blog nak beli Chocolate Blog . tapi , benda ni tak sedap kalau korang tak add on Black Pearl . perghh , benda tu lah yang buat air ni lagi sedap ! okayy , try one . sure korang tak menyesal :D


Cool Blog :)

Chocolate Blog !

Thursday, 29 December 2011

My Assignment ;)

                                   
haaa , klik kat video atas ni ! video terbaik tuh ! 160 view and 3 likes ! video stylo mengarutt camtuh pun boleh dapat sambutan ? woah . congrats pieradzy and mido ! HAHA . tahun depan kita buat lagi gempak . okay , nantikan Aku Fido (full version) tahun depan :D

Tutti Frutti :D

oh mak guard ! aku pergi ngutti mrutti ? whoaa . act , ada diskaun 50% lah ! itu pun still mahal tau ! 100g - rm5.30 . haa , ambik kau ! cuba korang bayangkan aku boleh tak cukup duit masa nak bayar tu . terkemutkemut depan kaunter ! malu habis-.- err , first time lah katakan :p aku pergi ni pun sebab asrul *ceghrok paloh* ajak . pastu aku ajak lagi sorang budak kuantan join , ie nama dia . haha . best jugak ah dapat makan benda ni . rasa dia macam calat ! *calat = sejenis ketupat yang dah basi . yelah kot . korang try lah rasa kalau nak tau guano rasa dia . okayy , dah habis .

nah , beberapa bijik gambar kami di sana .


hah , mangkuk pertama aku at tutti frutti :)

ie si budak kuantan

serul si ceghrok paluh !

Wednesday, 28 December 2011

Saya dan burfday boy :D

 hype , just nak share kat korang yang 30 Nov tahun ni agak bermakna apabila aku ngan ie telah menyambut burfday kami yang ke-16 dekat Nyecret Ngrecipe :D hoho . sirius tak sangka dapat jumpa kembar aku kat mrsm kuantan . HAHA . puas aku cari siapa yang lahir 30 Nov neh ! so , aku rasa hepy gak ah dapat sambut burfday together gitu . korang ada kembar ? takde kann ? hahaharhaen ! *marhaen , sabet-.- kbhyeee ~
kami burfday boy :D
uche si calat menyibuk . HAHA .