Saturday, 31 December 2011

Oh Tahun Baru-.-

you know what , tadi lepas tusyen (addmath) , ayah aku terus bawak aku pergi makan malam dengan family aku . dalam 10 minit before pukul 12 tu , aku punyalah semangat pergi padang mpk nak sambut tahun baru . tepat pukul 12 , hujan lebat gilagila kot ! pergh , memang terbaiklah . dahlah bunga api pun takde ! permulaan yang menarik bagi kami sekeluarga . pffffttt-.- masa aku kecik dulu , boleh kata aku susah nak tidur sebab bunyi bunga api sambut tahun baru . but now ?? haih . nyway , HAPPY NEW YEAR GUYS ;D


happy new year !

Friday, 30 December 2011

Cool Blog ;)

OMG ! ni lah air fav aku weh ! sirius sedappp ! tiap kali pegi Megamall mesti aku singgah kat Cool Blog nak beli Chocolate Blog . tapi , benda ni tak sedap kalau korang tak add on Black Pearl . perghh , benda tu lah yang buat air ni lagi sedap ! okayy , try one . sure korang tak menyesal :D


Cool Blog :)

Chocolate Blog !

Thursday, 29 December 2011

My Assignment ;)

                                   
haaa , klik kat video atas ni ! video terbaik tuh ! 160 view and 3 likes ! video stylo mengarutt camtuh pun boleh dapat sambutan ? woah . congrats pieradzy and mido ! HAHA . tahun depan kita buat lagi gempak . okay , nantikan Aku Fido (full version) tahun depan :D

Tutti Frutti :D

oh mak guard ! aku pergi ngutti mrutti ? whoaa . act , ada diskaun 50% lah ! itu pun still mahal tau ! 100g - rm5.30 . haa , ambik kau ! cuba korang bayangkan aku boleh tak cukup duit masa nak bayar tu . terkemutkemut depan kaunter ! malu habis-.- err , first time lah katakan :p aku pergi ni pun sebab asrul *ceghrok paloh* ajak . pastu aku ajak lagi sorang budak kuantan join , ie nama dia . haha . best jugak ah dapat makan benda ni . rasa dia macam calat ! *calat = sejenis ketupat yang dah basi . yelah kot . korang try lah rasa kalau nak tau guano rasa dia . okayy , dah habis .

nah , beberapa bijik gambar kami di sana .


hah , mangkuk pertama aku at tutti frutti :)

ie si budak kuantan

serul si ceghrok paluh !

Wednesday, 28 December 2011

Saya dan burfday boy :D

 hype , just nak share kat korang yang 30 Nov tahun ni agak bermakna apabila aku ngan ie telah menyambut burfday kami yang ke-16 dekat Nyecret Ngrecipe :D hoho . sirius tak sangka dapat jumpa kembar aku kat mrsm kuantan . HAHA . puas aku cari siapa yang lahir 30 Nov neh ! so , aku rasa hepy gak ah dapat sambut burfday together gitu . korang ada kembar ? takde kann ? hahaharhaen ! *marhaen , sabet-.- kbhyeee ~
kami burfday boy :D
uche si calat menyibuk . HAHA .






My Classes :)

4 Efissien :D <---- betul ke aku eja ni ? dari dulu sampai sekarang aku still lagi tak lepas nak eja benda nih . HAHA . haaa , so inilah kelas aku dekat MRSM KUANTAN ;) aku masuk kelas ni lepas semester 2 . sebab apa aku masuk kelas ni ? aku budak Reka Cipta weh :D *playing : joleyjoley*. hoho . seronok jugak dapat masuk kelas ni . sebab apa ? sebab ada asrul and anep ! le'pap' kali ! haha . takdelah , tapi memang seronoklah dapat jadi warga efissien ni . warganya semua sporting :D err , dulu aku kelas 4 Bestari , banyak jugak kenangan aku ngan kelas uh . i miss you all Bestarians ! siriusly . kalau boleh aku taknak tinggalkan korang :'( tapi nak buat macam mana kan ? heee :p okay that's all kot . kbhyeee ;)

okay , ni kelas 4 Efissien :D

hah , nilah gamba time raya hari tu ! waktu PAI kot :p
haa , nilah kelas pertama aku kat kuantan ni :)
aha ! sesi fotografi bersama bestarians :)

ohh , really miss this momment :'(

Tuesday, 27 December 2011

sahabat :')

hey , let's talk about SAHABAT !   to me , sahabat ni sangat susah nak dedifiniskan . nak bagi maksud dia , 2 page pun tak cukup ! so , kita sentuh sikit je pasal sahabat ni . seorang sahabat sanggup berkongsi apa sahaja yang dialaminya tak kiralah suka ataupun duka . kat dunia ni , nak cari kawan memang senang , tapi nak cari SAHABAT , susah gilaa weh . sahabat ni berbeza dengan kawan . nak tau apa beza dia ? haaa , pegi kat google , korang search lahh sendiri ! haha . fyi , aku dah jumpa sahabat sejati aku , aku jumpa kat MRSM KUANTAN ! diorang semua rock ! sirius aku sayang korang <3

inilah sahabat aku :D

cuti raya 2011 :)


heyho . cakap pasal cuti raya yang lepas , aku nak share story sikit lahhh . you know what , cuti raya yang lepas , aku , fahim , basheer , razin and fadzrul telah meng 'check in' dekat masjid mpk ! perghh . bagi aku , itulah pengalaman yang susah dilupakan tahun ni ! siriussss . dahlah puasa , kitorang laratt pusingpusing dua tiga kali bandar kuantan uh ! tyme tu lah aku dapat beli kasut 'supra' aku uh :D haha . petang tu , kami berbuka puasa di padang mpk , layan nasi boxing yang telah disuggest oleh basheer , mahal + sedap . perghh ! 5 star aku bagi ! yang penting sirius best weh tidur kat masjid uh ! cuba lah kalau tak percaya ! haha . hari tu , macammacam kitorang plan , nak tngok wayanglah , apa lah . lastlast , kumpul duit , beli cd , tengok kat laptop fahim . HAHA ! yang tak boleh blaa nyer , kat masjid uh ada wifi ! perghh , so we take the golden oppurtunity untuk onlinee :) hehe . sampai pukul 2 pagi baru aku tidur ! sedarsedar dah pukul 7 . aduh-.- tak sempat aku nak sahur . haih , seharian perut aku menyanyi ~ thats all my story , thanx fer reading :)


ni lah 'supra' aku uh :)

tusyen oh tusyen !

ohhh , cuti akhir tahun 2011 , aku , ie , ammar and icham telah mendaftarkan diri ke sebuah pusat tuisyen yang terletak berdekatan ngan opis mak aku . okay , nama tusyen tu gerak khas . dah macam nama cerita dah-.- haha ! nak tengok guano pusat tusyen tuh ? errh , nanti aku snap gamba at situ eh ? HAHA . best jugak tusyen kat situ , cikgu semua sporting . cuma yang bosannya cikgu SEJARAH (!) duh-.- sumpa bosan . okay , nanti aku tambah lagi :)

dude , i'm new here lah !

God ! siriusly , susah gilaa aku nak buat benda neh-.- pagi ni , 2.38 a.m hari rabu bersamaan err, berapa hijrah ntah , 28.12.2011 , aku Khairul Syafiq berjaya membuat sebuah blog yang dah lama aku berhajat nak buat benda alah neh ! aku pun taktau kenapa . heee :p ouh , give a BIG clap to 'him' coz berjaya jugak buat blog neh . HAHA . so , i'm new here . sila tunjuk ajar ya :)
ini lah mamat uh -.-